In acest articol
În primul rând faceți loc
Continuați curățarea frigiderului
Pentru a curăța suprafețele interioare ale frigiderului, precum și componentele care nu intră în mașina de spălat vase, echipați-va cu un burete, un lighenaș cu apă și o cârpă pentru clătire. Este întotdeauna mai bine să vă puneți mănușile pentru a vă proteja mâinile și apoi alegeți una dintre aceste metode pentru o curățare temeinică:
1) Detergent de vase
O metodă foarte larg utilizată pentru curățarea frigiderului este de a utiliza un detergent de vase normal. Utilizați detergentul cu puțină apă pentru a spăla suprafețele interioare ale frigiderului și componentele care pot fi extrase, curățind cu atenție garniturile și apoi clătiți și uscați bine.
2) Oțet
Oțetul este, de asemenea, unul dintre cele mai comune produse naturale folosite pentru curățarea casei, deoarece acidul acetic nu numai că curăță, ci ajută la eliminarea bacteriilor și degresarea suprafețelor. Ideal pentru curățarea cuptorului, aragazului și, în general, pentru a restabili strălucirea suprafețelor, oțetul poate fi de asemenea utilizat pentru frigider. Doar creați o soluție de apă și oțet și treceți-o pe suprafețele afectate cu o cârpă moale. Pentru petele alimentare persistente, utilizați numai oțet, turnat direct pe o cârpă. Componentele extrase pot fi plasate într-un lighean de apă și oțet și lăsate la baie timp de o jumătate de oră. Uscarea este foarte importantă pretutindeni, pentru a preveni formarea mucegaiului.
3) Lămâie
Chiar și lămâia, pe lângă faptul că este ideală pentru cuptor și pentru unele suprafețe din baie, poate ajuta la curățarea frigiderului. Acidul citric este un mare dezinfectant natural pentru a igieniza pereții frigiderului și este adecvat în mod special pentru mirosurile rele. Trebuie doar să pregătiți o soluție de apă și suc de lămâie pentru a șterge toate suprafețele (puteți, de asemenea, sa o puneți într-un spray pentru a vă simplifica munca) și apoi uscați totul cum se cuvine.
4) Bicarbonat
Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este ideal pentru curățarea mai multor suprafețe, chiar și a podelelor. Utilizați o cârpă curată pentru a șterge suprafețele interioare și exterioare ale frigiderului cu acest amestec: bicarbonatul va ajuta la eliminarea reziduurilor de alimente. La prepararea amestecului, puteți alege textura prin ajustarea dozelor de apă și bicarbonat. Cu trei părți de bicarbonat și una din apă, obțineți un aluat mai gros, ideal pentru pete dificile și pentru a elimina mucegaiul, în timp ce pentru curățarea generică este de ajuns o soluție mai lichidă cu apă și câteva linguri de bicarbonat.
5) Orez
Ai spune vreodată că orezul poate fi un detergent bun pentru frigider? Pur și simplu frecați-l pe pereți, umezind un burete, pentru a dezinfecta cele mai murdare părți. Sau puteți pune la macerat timp de două zile și apoi vaporiza lichidul obținut pe suprafețele, apoi se spală cu o cârpă umedă. În acest fel, chiar și cele mai dificile mirosuri vor fi eliminate.
6) Sare
Același rezultat poate fi obținut și cu sare: faceți doar o soluție cu apă și frecați direct cu o cârpă moale sau presărați-o pe zona afectată. Amintiți-vă că, pe lângă pereții interiori, trebuie să curățați și suprafața exterioară: de multe ori uitați să curățați mânerul frigiderului, chiar dacă acesta este unul dintre cele mai murdare locuri din casă.
Preveniți mirosurile
După finalizarea curățării, nu uitați să uscați totul temeinic, de la interiorul frigiderului, până la grătare și sertare și apoi așezați ușor mâncarea. Pentru a evita întoarcerea mirosurilor neplăcute există mai multe trucuri: de exemplu, curățați un cartof de coajă, puneți-l într-un colț al frigiderului și lăsați-l pentru o noapte sau lăsați o felie de lămâie în colțul frigiderului – în orice caz, amintiți-vă să le schimbați cel puțin o dată pe săptămână.
Nu uita de congelator
Ca și frigiderul, și congelatorul are nevoie de o întreținere regulată. Ideal ar fi, atunci când îl curățați, să aveți la dispoziție un alt congelator unde să stocați momentan toate alimentele congelate. Alternativ se pot folosi și pungi frigorifice pentru a menține mâncarea la rece. Pentru a dezgheța congelatorul trebuie să deconectați aparatul și să îl lăsați cu ușa deschisă: pentru a accelera operația, puteți folosi jetul de aer fierbinte al unui uscător de păr sau puteți pune niște boluri cu apă fierbinte înăuntru. Folosiți cârpe moi pentru a colecta apa produsă din gheață și, odată ce gheața este complet îndepărtată, procedați cu curățarea: aceleași metode ilustrate pentru frigider sunt adecvate și pentru congelator. Nu uitați întotdeauna să le uscați bine pentru a preveni formarea mucegaiului.